
Det unika Kolhuset
Det unika Kolhuset
Tid: Tider publiceras på gjuterimuseum.se Länk till annan webbplats.
Plats: Kolhuset, Bruket i Hälleforsnäs
Under en halv dag lyfter vi fram det unika Kolhusets historia och möjligheter framåt. Seminariet riktar sig till dig som är intresserad av byggnadsvård, till dig som fascineras av gamla industrier, till dig som arbetar inom kultur och letar spännande platser för evenemang.
Mer om evenemanget
Seminarieprogrammet i korthet:
- Guidad visning i Kolhuset av Ragnar Boman
- Kolhusets tillkomst och användning – AnnMarie Gunnarsson, en av Sveriges främsta experter på slagghus berättar varför Kolhuset är unikt i Sverige, kanske i världen. Björn Norman och Kjell Taawo bidrar med andra perspektiv på kulturbyggnadens värden.
- Paneldiskussion och samtal – Om industriarvets roll i framtiden och kulturens kraft i samhällsutveckling med inspirerande exempel från andra platser. Deltar gör bl.a. Liv Sonntag (Väveriet), Konstantin Economou (Linköpings Universitet), Claes Jürss (Jürss mejeri) och Inger Z Karlsson (Flens kommun).
Priset för seminariet inkluderar en smörgås och kaffe/te.
Fullständigt program publiceras på gjuterimuseum.se
Seminariet är en del av en pågående process för att få fler att upptäcka Kolhusets potential och förstärka den som en levande plats – där historia och samtid möts, där unga får ta plats, och där konst, kunskap och samtal kan ta form. Kolhusteatern startade för 30 år sedan sina uppskattade och utsålda sommarföreställningar här; det finns plats för så mycket mer.
För mer information om vad som att göra i och omkring bruksområdet i Hälleforsnäs, se https://www.visitflen.se/sv/
Evenemanget har kommit till som ett samarbete mellan Hälleforsnäs Gjuteri och Bruksmuseum, Flens kommun, Kolhusteatern, Konstfrämjandet Kraft, Hälleforsnäs Bygderåd, Mellösa Hembygdsförening och Hälleforsnäs Folkets Hus. Stort tack till Sörmlands Sparbank för bidrag.
Prisinformation: 150 kronor inkluderar en delikat smörgås med bröd från Bruksbageriet och lokalproducerade pålägg samt kaffe och te till den.
Kontakt
Kontaktperson: Åsa Lockner
Telefon: 070-740 58 38
Arrangör: Hälleforsnäs Gjuteri och Bruksmuseum
E-post: info@gjuterimuseum.se
Hemsida: gjuterimuseum.se
Du kanske också är intresserad av:
Ett levande kulturarv: Byggnadsvård
MalmköpingMidsommar i parken
Hälleforsnäs